Etherische oliën

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën worden gewonnen uit de schors, bloem, vrucht, het blad, zaad of wortel van een plant of boom, door middel van stoomdestillatie- of koude persing van de schil . Bij destillatie, worden de op water gebaseerde verbindingen van een plant, gescheiden van de olie. Etherische oliën zijn hierdoor sterk geconcentreerd en hebben een sterk aroma.  Een druppel  olie bevat letterlijk de meest krachtige en helende componenten van de plant.

Etherische oliën helpen de plant, zich aan haar milieu aan te passen en beschermen haar tegen een vijandige omgeving. Waaronder bacteriën en virussen. Door het gebruik van deze oliën kan ook de mens optimaal profiteren van de beschermende en genezende kracht van planten.

Etherische oliën bestaan daarbij uit zeer kleine moleculen, die de celwand kunnen doordringen en dus in de cel werkzaam kunnen zijn. Sommige componenten van deze oliën kunnen zelfs de bloed-hersenen-barrière passeren.  Ze kunnen daarmee helpen het evenwicht van het lichaam te helpen herstellen, zowel fysiek als emotioneel.

Het advies tijdens de workshops is gebaseerd op dōTERRA CPTG etherische oliën. Deze vormen de zuiverste en veiligste pure etherische oliën beschikbaar op de markt op dit moment. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die met de juiste zorg en aandacht zijn geteeld en geoogst door ervaren kwekers over de hele wereld. dōTERRA neemt alleen genoegen met de “beste” en meest ideale samenstelling en werkzaamheid van hun olie.

Wat is Aromatherapie?

Aromatherapie is een holistische behandeling met gebruik van etherische oliën, die streeft naar verbetering van de fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Etherische oliën zijn organische verbindingen, gewonnen uit planten en hebben krachtige eigenschappen.

Aromatherapie is daarmee een krachtige en natuurlijke manier om genezing, ontspanning en welzijn te bevorderen, zonder negatieve bijwerkingen.

Veel meer informatie hierover is te horen tijdens een van de (thema) workshops, hier zijn de oliën zelf te ervaren, ruiken en proeven!

Of maak een afspraak voor een persoonlijk consult, hierin zal duidelijk worden  welke olie voor jou optimaal is op dit moment.